На 27 август 2008 г., е открита най-модерната зала в страната за йога „Шри Чинмой”. Тя е част от Центъра за подмладяване и здраве „Гарабитов” в Пловдив. Последователите на древното учение могат истински да се насладят на асаните под „звездното небе” на салона, чиято площ е над 150 кв.м. Преди упражненията могат да се изкъпят с хидромасажни душове, от които тече розова и лавандулова вода. Етеричната баня се предлага за първи път в България в подобен род центрове.

Датата на откриването е избрана неслучайно – на 27 август е роден Шри Чинмой, чието име носи салонът. Духовният учител, който напусна този свят на 11 октомври 2007 г. е добре известен с богатото си наследство от литературни творби, музикални композиции, изобразително изкуство и поезия, както и с усилията си за постигане на повече хармония в света. Негови ученици са спортистът на хилядолетието Карл Луис и човекът с най-много рекорди за Гинес Ашрита Фърман..

В център Гарабитов подхода към всеки човек е индивидуален, след среща с Иван Гарабитов се прилага индивидуална програма и цена към нея.