От 120 на 20 единици прием на инсулин на ден, тегло от 227 на 126 килограма. Това са първите цифри, които Людмил Караянев радостно съобщава на всеки, който се интересува как може да подобри състоянието си при тежък диабет. Защото именно от тази болест страда от 2001 г. 62-годишният мъж от Тетевен. Именно оттогава, с отключването на диабета, започва напълняването. В един момент високият 175 см мъж тежи вече страшните 227 кг, получава изкривяване в коленните стави и може да се движи само с помощни средства.

Ани Салич се върна на екран след дългата си отпуска и изуми зрителите с новата си визия, със свежото и младо излъчване. Не спират коментарите, колко много е отслабнала. Водещата на новините на bTV е свалила повече от 9 килограма, само за две седмици. В момента, не само че задържа постигнатия резултат, но и продължава да отслабва. Това се дължи на подобрения метаболизъм. Резултатът е наистина впечатляващ и въздействащ. Ани е вдъхновение за много хора, които искат да отслабнат. Затлъстяването е проблем не само при възрастните, но и при децата.

В България има около 500 000 души, които страдат от диабет, а годишно над 130 българи се подлагат на ампутация, вследствие на диабетна полиневропатия, или диабетно стъпало. Може ли да се помогне на човек с обхванат от гангрена крайник, да не се стига до крайната мярка – ампутация? Да, мисията е възможна, доказа още преди 8 години немският изследовател и доктор по медицина д-р Улрих Рандол. Тогава той демонстрира, че проблемът може да се реши и без операция, като помогна на д-р Масаро Емото – световноизвестния изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”.

Коледните пости топят ли килограми? Категорично „да“, казва Ваня Костова и споделя личния си опит в това отношение. „Моят начин на постене сигурно ще прозвучи за мнозина доста авангардно. От 15 ноември, през първите 20 дни, изключвам месото и се храня с яйца, млечни продукти и риба, защото съм диабетичка и трябва много да внимавам с менюто си. Но „разковничето“ за сваляне трайно на килограмите е в следващите 20 дни – които посвещавам на пречистващата терапия с швейцарския натурален палмов сироп „Мадал Бал“.

„Идвам в България специално за сверяването на часовника на моето здраве, да направя профилактика и да намаля теглото си. На възраст над 60 е нужно да се грижим особено добре за себе си“, признава пред медиите Теофана фон Саксен. Принцесата на Саксония, която е дъщеря на финансиста Петър Аладжов, директор на Българската търговска банка и върховен комисар на стопанството по време на Втората световна война, вече седмица е в родината си и смъква всеки ден по 1 килограм.