За успеха на Усещане за подмладяване истинското изчистване е от най-голямо значение. Пречистването е процес на изхвърляне на отпадъчните продукти извън клетките и тъканите и транспортирането им извън тялото. По-добро пречистване – по-добри резултати. Ако отпадъчните продукти не са изцяло отстранени по време на програмата, остатъците от тях се връщат обратно и продължават цикъла на автоинтоксикация (самонатравяне).

За да изхвърли токсините, тялото използва всички възможни средства. Типичните симптоми, свързани с изхвърлянето на токсини, са: лош дъх, изриване на кожата, потъмняване на урината, потене, налепи по езика и катарално отделяне на слуз. Ако са налице някои от посочените симптоми, можем да бъдем сигурни, че Усещане за подмладяване действа с пълна сила.

Някои симптоми на пречистването

Естествено е човек да изпита известен дискомфорт по време на програмата Усещане за подмладяване, тъй като преди да бъдат отстранени, токсините и отпадъчните продукти излизат от своите депа и влизат в кръвта, която циркулира в цялото тяло. Това изхвърляне на токсини и отпадни продукти може да причини:

• главоболие
• моменти на замайване
• незначителна слабост
• умора


Приемете тези симптоми за положителни – това означава, че Усещане за подмладяване действа. Постоянствайте! Критичното време обичайно е около четвъртия ден. Половината от задачата е изпълнена – отделянето на токсините в кръвта, но най-важното тепърва предстои – отделянето им извън тялото. Бъдете готови да си вземете допълнителна почивка, ако е необходимо. Тези симптоми са временни, обикновено траят ден или два. След като се изхвърлят напълно отпадъчните продукти, тялото възстановява изцяло своята естествена сила и енергичност.

Някои временни проблеми, като например дразнения на кожата, могат за кратко да се влошат в ранните етапи на програмата. Не се безпокойте, кожата като отделителен орган играе много важна роля в пречистването. Веднъж щом токсините напуснат тялото, естественият баланс на елементите се възстановява и тя става по-чиста и нежна откогато и да било.

Степента на изчистващия процес може да се установи чрез наблюдаване на цвета на езика. Първоначално езикът е розов, след това се появява покритие, което отначало е бяло, а при наличието на голямо количество отделени токсини – жълто-кафяво. То се задържа до третия или четвъртия ден, след което бавно започва да изчезва. Можем (и е препоръчително) да го отстраним чрез четкане на езика с четка за зъби или чрез стъргане с лъжица. След Усещане за подмладяване езикът възвръща своя естествен розов цвят. При повечето хора това ще отнеме десет дни, докато при други може да отнеме и по-дълго време. Ако покритието на езика остане до края на програмата, препоръчително е тя да се повтори след един месец. Тогава, тъй като вече сте се подложили на основно пречистване, покритието би трябвало да изчезне по-бързо.