В самото начало през 1980 година програмата Усещане за подмладяване е разработена като естествено средство за ефикасно пречистване на организма и отслабване.

За всеки, който наистина иска да нормализира своето тегло, Усещане за подмладяване е дългоочакваният подарък: една лесна за изпълнение, доказала своята ефективност, безвредна, приятна и преди всичко естествена програма.

Програмата Усещане за подмладяване не е препоръчителна за страдащи от анорексия. Но ако теглото ви е малко под нормата, трябва да знаете, че единственото тегло, което ще загубите по време на програмата, е теглото на всички болни и стари клетки, на слузта, лошия холестерол, токсините и отпадните продукти. Това, което ще спечелите, е вътрешна чистота и здраве за своето тяло. Ако теглото ви е под нормата, може да установите, че сте отслабнали още малко, но след приключване на програмата теглото ви ще се нормализира.

Тестовете показват, че 70% от хората, приложили програмата, са отслабнали мeжду 5 и 10 кг за 10 дни, а останалите 30% са отслабнали между 3 и 5 кг. По време на програмата Усещане за подмладяване тялото намира естествения си баланс, като се освобождава от излишното тегло. Отслабването се дължи най-вече на топенето на мастни клетки, в които са складирани повечето токсини. Здравата тъкан не се засяга. Друго предимство на програмата е, че загубата на тегло обикновено се запазва. За разлика от много други диети, загубата на тегло не се дължи на отделянето на вода. Повечето диети, които обещават драстично отслабване (например 4 кг за 2 дни), разчитат на освобождаването на определено количество вода, което бързо след това се възстановява. Теглото, загубено с програмата Усещане за подмладяване, е най-вече за сметка на мазнините и старите и болни клетки.